Rick Brom Brabants Kampioen cross in Someren

Zondag 3 januari was het tijd voor de jaarlijkse Brabantse kampioenschappen cross, ditmaal gelijk gehouden met de Erima Jaspercross. Van AVV stonden er twee atleten in de middag aan de start.
Bram Kwinten en Rick Brom.

IMG 20160103 WA0038
De eerste die mocht starten was Bram bij de pupillen B. Hier stonden maar liefst 30 deelnemers aan de start voor hun 1200m. Ondanks het grote deelnemersveld kreeg Bram het voor elkaar om in de tweede ronde nog veel atleten in te halen en daarmee mooi 6e in de Jaspercross te eindigen. Voor de Brabantse kampioenschappen belandde hij net buiten het podium en werd hij 4e. Een hele prima prestatie dus.

Na de B-pupillen werd de middag afgesloten met de C-pupillen. Hier stond van AVV Rick Brom aan de start. Rick was de hele ochtend al wat zenuwachtig maar na de eerste bocht liep Rick natuurlijk weer van voren, net achter Marly Swinkels van EA. Na een ronde probeerde drie andere B-jongens om Rick in te halen, maar dit liet hij niet gebeuren, hij zetten een tussensprint in en nam de leiding over. Hij liet zijn voorsprong niet meer gaan, en liep volgens zijn trotse moeder zijn beste cross, waar hij dus Brabants Kampioen Cross 2016 bij de C-pupillen werd. Heel erg goed gedaan dus van Rick.

 

 

IMG 20160103 WA0037

Rick als Brabantskampioen op het podium.

 

Door: Mirna van Slooten

Website ontwikkeld door 1Portal4You International