Groepen Senioren/Masters

Senioren zijn sporters die tussen de 20 en 34 jaar oud zijn (leeftijdsindeling Atletiekunie 2020: senioren zijn geboren in 2000 en eerder).

Masters
Als je 35 jaar of ouder bent, word je master. Je kunt dan aan atletiek blijven doen en ook deel blijven nemen aan wedstrijden. Binnen de masteratletiek wordt er bij de wedstrijden rekening gehouden met de leeftijd van de master. Iemand van 35 jaar is namelijk waarschijnlijk sneller dan iemand van 70 jaar. Daarom wordt er gebruik gemaakt van zogeheten correctietabellen zodat alle deelnemers gelijk beoordeeld worden.

Bij AVV hebben we bij de senioren/masters 2 trainingsgroepen. In deze groepen trainen ook  junioren mee. Er is een technische groep, incl. sprinters (kort) en er is een (middel) lange afstands groep, incl. sprinters (lang).

Trainingsgroepen en -tijden