Wandelcommissie

Sociaal wandelen

Sinds ruim 10 jaar heeft de Atletiek Vereniging Valkenswaard AVV, een onderafdeling Wandelen. Deze wandel(ende)tak heeft momenteel ruim 100 leden die 2 maal per week deel kunnen nemen aan een wandeltocht. Deze wandelmomenten zijn op dinsdag ochtend van 9 tot 11 uur en op donderdag avond van 7 uur tot ca kwart voor 9. Er wordt altijd in groepsverband gewandeld en de wandeltochten staan onder leiding van ervaren wandelaars (met GSM en EHBO tasje). AVV beschikt over 24 voorlopers die deze groepen beurtelings begeleiden en in totaal beschikt men over meer dan 50 verschillende wandelroutes in bosrijke omgeving. Er wordt op twee niveaus gelopen, nl. met een snelheid van ca 5,3 km/u en een met een tempo van iets onder de 5 km/u. Om u een idee te geven hoe hard dat is, kan gemeld worden dat kinderen van 6 jaar dit makkelijk bij kunnen houden. Er wordt altijd gestart vanaf het clubgebouw d’n Aanloop van AVV en dat kunt u vinden op het Sportpark d’n Dries aan de Pastoor Heerkensdreef en verder de AVV bewijzering volgen. Na het wandelen is er altijd, vrijblijvend, de gelegenheid voor een kopje koffie/thee tegen een zeer schappelijke prijs. "Samen uit, samen thuis" is ons devies en het woordje "gezellig" staat hoog in het vaandel.

Tien maal per jaar ontvangt u het clubblad met info over het wandelprogramma. Er zijn nl. nogal wat nevenactiviteiten zoals eens per maand een wandeling buiten Valkenswaard (o.a. NS wandelingen), eens per maand een wandeling van ca 20 km in de Kempen en eens per jaar een Huttenloop. U mag ter kennismaking altijd tweemaal gratis meewandelen en dan staan er twee hostessen klaar om u te introduceren.

Inschrijfgeld Atletiekunie (eenmalig): 10 Euro; halfjaarlijkse contributie zie Infoboekje_voor_nieuwe_leden (pdf-file).

Meer info bij Ben van Dijck,  tel.  040-2016777.