Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

 

AVV wil voor al haar leden een sportieve en plezierige vereniging zijn waar iedereen zich thuis voelt ongeacht de sportcapaciteiten of de culturele achtergrond. Een vereniging die op basis van goede (ontwikkelings)mogelijkheden voor de leden herkend wordt als een aantrekkelijke club.

Waar veel mensen samen zijn of samen sporten lopen in onderlinge verhoudingen dingen soms anders dan gewenst. Als iemand over jouw grens gaat waardoor je je onprettig voelt dan heet dat ongewenst of grensoverschrijdend gedrag. Ieder heeft voor zich hierin een grens. 

Een ongewenste omgangsvorm kan zijn seksuele intimidatie, ongewenst aanraken, seksueel getinte opmerkingen, aanranding maar ook pesten. Eén op de acht sporters in Nederland heeft te maken met (seksuele) intimidatie! De meerderheid hiervan zijn kinderen onder de 16 jaar. Bij AVV vinden wij dit niet kunnen en dat geldt ook voor pesten, discrimineren, treiteren, intimideren, iemand buiten sluiten, agressie of slaan. 

Als sportvereniging wil AVV dat al haar leden veilig en met plezier kunnen sporten. Het bestuur tolereert grensoverschrijdend gedrag dan ook NIET, fysiek niet en ook online niet. 

Heb je vragen of wil je iets melden neem vooral contact op met: 

AVV vertrouwenscontactpersoon: Jan Tielemans,  telefoonnummer 06-48774688, email: vertrouwenspersonen@avv-atletiek.nl 

Je kunt ook contact opnemen met het Centrum Veilige Sport. 

 

LEES MEER over het AVV preventiebeleid ongewenst gedrag.

Gedragscodes Atletiekunie 

 

 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International