AVV-pupillen bij l’Avant Sylverstre cross in Reusel

20151213 Reusel Groepsfoto 1Zondag 13 december 2015 was het weer tijd voor de l’avrant Sylvestercross in Reusel, waar AVV aanwezig was met maar liefst 26 pupillen. De middag begon met het gezamenlijk inlopen onder leiding van trainster Mirna, die zorgde dat de pupillen, ondanks het koude en natte weer, goed warm aan de start verschenen.

De eerste pupillen die vertrokken waren de C- en IMG 20151215 WA0008mini-pupillen. AVV was hier goed in vertegenwoordigd met maar liefst 7 pupillen. Bij de meisjes waren het Sanne en Saskia die in deze categorie meededen. Beide dames starten goed midden in het veld, en na een ronde van 785m lukte het Sanne om in de eindsprint nog een plek op te schuiven naar de tweede plek bij de meisjes C-pupillen. Iets later kwam Saskia binnen, en ook dit resulteerde in een zilveren plak, alleen dan bij de meisjes mini pupillen. 

Hier rechts een foto van Sanne als tweede op het podium.

 

 

 

 

 

 

IMG 20151215 WA0007Tegelijkertijd kwamen ook de jongens pupillen C de finish over, waarbij Rick voor de derde keer dit crossseizoen de overwinning wist binnen te slepen. Waarbij hij zelf aangaf dat hij nog geen eens moe was. Iets na Rick en Sanne kwamen Arvo en Lumen in een onderlinge strijd binnen op plaats 10 en 11. Matthijs Koppens en Bram Matzinger liepen vandaag hun eerste cross, en vooral Bram had wat zenuwen vooraf, maar dit mocht niet baten. Beide deden het erg goed, waarbij Matthijs mooi 13e eindigde en Bram daarna op een 16e plek.

 

 

 

 

 

 

Hier links een foto van Rick op de hoogste trede van het erepodium.

 

IMG 20151215 WA0006Bij de B-pupillen stonden er ook weer 4 AVV-pupillen aan de start. Bram Kwinten, Ruben, Jochem en Hannah Kuijken. Allemaan schoten ze weg bij de start, en na, net als de C-pupillen, een ronde van 785m was het Bram die het eerst het bos uit kwam. Hij liep een goede race, waarbij hij goed achter Tijn (EA) bleef hangen, jammer genoeg was deze toch iets te sterk vandaag. Na Bram volgde Ruben, die ditmaal zonder zijn tweelingbroer Matthijs moest strijden die verkouden thuisbleef. Ruben deed zijn best en probeerde in de eindsprint nog de nummer drie in te halen, maar jammer genoeg werd hij toch net vierde, ondanks dat heeft hij erg goed gelopen. Jochem volgde na Matthijs en liep op een lekker tempo naar een mooie elfde plek. Hannah liep vandaag haar eerste cross, en zonder andere dames van AVV is dit toch niet altijd even makkelijk omdat je niet goed weet op welk tempo je moet beginnen. Hier had Hannah het een beetje moeilijk mee, maar met steun van de trainer heeft ze super goed haar eerste cross uitgelopen waarbij ze toch nog mooi 9e werd.
Hier naast op de foto, Bram Kwinten op links met zijn zilveren medaille.

 

 

 

Na de B was het natuurlijk tijd voor de A-pupillen, en hiervan waren als eerst de dames aan de beurt. Ook hier weer 4 AVV-atletes aan de start, Zoë, Isa, Nienke Verbeek en Floor. Deze dames mochten maar liefst 2 rondes en in totaal 1550m afleggen. Na de eerste ronde waren het Zoë en Isa die dicht bij elkaar doorkwamen even later gevolgd door Floor en Nienke. In de tweede ronde kwam hier geen verandering in, behalve dat Zoë een inhaalslag maakte t.o.v. de andere clubs en een aantal dames hierna goed achter zich liet. Hiermee werd ze als eerstejaars mooi 12e. Isa moest toch een gaatje laten vallen met de iets grotere Zoë maar werd knap 18e. Floor liep in haar eerste cross naar een mooie 21e plek gevolgd door Nienke, die ondanks weinig zin toch heel erg goed haar best heeft gedaan en zich niet meer liet inhalen de tweede ronde waardoor zij 22e wist te worden.

De dames werden gevolgd door de heren, de jongens pupillen A waren vandaag met 11 atleten zwaar in de meerderheid van AVV, en wel meer dan een kwart van het totale deelnemersveld bij de jongens pupillen A. Dit zien de trainers natuurlijk graag!

Alle jongens waren goed weg en midden in het eerste rondje was er al een kopgroep van 3 man, waar Wessel deel van uitmaakte. Luuk Matzinger volgde Wessel in het groepje dat daarop volgde, kort gevolgd door Niels. Vlak daarna kwamen Luuk van Gogh, Kay en Tijn voorbij, met daar weer vlak achter Jasper gevolgd door Joris en Tim. Hierna zagen we Vidar en Joran ook hun best doen om een goed plekje te bemachtigen.

IMG 20151215 WA0005Na in totaal 1550m en wat last van zijn enkel heeft Wessel vandaag de andere twee koplopers toch moeten laten gaan, en eindigde hij vandaag op een erg goede derde plek. Een half minuutje later kwam Luuk Matzinger, en eindigde in een eindsprint net voor de nummer 11, een goede 10e plek voor Luuk M. Weer iets later kwam Niels binnen, net na halverwege had hij het nog wat zwaar met de heuvels, maar hij liet zich niet meer inhalen en eindigde mooi 16e. Kort gevolgd door Luuk van Gogh en Kay, die 18e en 19e eindigde. Tijn van den Berg gaf eerder al aan crossen erg leuk te vinden en hij eindigde als 1e jaars ook mooi tussen de AVV-atleten in op een 21e plek. Tim, Joris en Jasper hadden een onderlinge strijd, waarbij Tim op het laatst Joris nog voorbijging, en Jasper goed zorgde niet meer ingehaald te worden. Vidar kwam niet veel later binnen op de 30e plek, gevolgd door Joran. Jammer genoeg was Joran gevallen tijdens het lopen waardoor hij wat moeilijker zijn tweede ronde liep, maar hij kwam nog erg netjes binnen op een 37e plek. (Links hier een foto van Wessel met op het podium als 3e geëindigd).

 

 

Al met al was het een geslaagde middag waar AVV met maar liefst één bronzen, drie zilveren en één gouden medaille naar Valkenswaard terug mochten keren. Het was daarnaastook een erg gezellige dag. De trainers zijn erg trots op alle atleten die vandaag meegedaan hebben!

Hier nog een mooie foto van Saskia (links) op het erepodium.

IMG 20151215 WA0004

Door: Mirna van Slooten

Website ontwikkeld door 1Portal4You International