AVV-pupillen bij de Driedorpencross

Zondag 22 november ’15 was het weer tijd voor de Driedorpencross in Sint Oederode. AVV was in elke pupillencategorie wel vertegenwoordigd, en iedereen had er ondanks het koude weer zin in.

Na een last-minute warming-up waren het de C-pupillen (en mini’s) jongens en meisjes die als eerst mochten starten. Rick Brom en Saskia Grosfeld hadden beide een goede start en Rick kwam als eerste jongen de bocht uit. Saskia volgde en liep prima met de rest mee. Na een halve ronde viel Rick net nadat hij de berg af snelde, maar dit weerhield hem er niet van weer met een gouden medaille bij de jongens pupillen C naar huis te gaan. Saskia had een goede eindsprint en werd hiermee mooi tweede bij de meisjes mini-pupillen, dus een mooie zilveren plak voor haar.

 

Hieronder Saskia in actie!

Driedorpencross Saskia

 

Na de C-pupillen was het tijd voor de B-pupillen. Hier stond Bram Kwinten aan de start, en hij had er zin in. Na de eerste bocht kwam Bram als tweede de bocht uit, maar Bram bleef toch goed voor goud strijden. Op het laatste stuk was er toch een klein gat met de eerste ontstaan, maar Bram gaf alles wat hij had en bleef zo nog wel nipt de nummer drie voor. Ook voor Bram dus een mooie zilveren medaille mee naar huis.

 

Driedorpencross Bram 

Hiernaast Bram Kwinten in actie net voordat hij aan zijn goede eindsprint begint. (Weetje: de jongen achter hem heeft hem niet meer in kunnen halen.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na de B-pupillen was het tijd voor Zoë Peels en Isa Kloks bij de A-pupillen, beide eerstejaars. Na de val van vorige week kon het voor Zoë alleen maar beter gaan. Isa had een goede start van het crossseizoen en hoopte dit voor te zetten. Na de start liepen zowel Zoë als Isa goed stevig in het midden, en dicht bij elkaar, dit beloofde een spannende strijd te worden. Na een rondje van ongeveer 1000m, kwam toch Zoë als eerst het bos uit. Ze gaf nog alles wat ze had om in haar eindsprint het groepje voor haar nog in te halen. Waarmee ze een mooie 12e plek bemachtigde. Isa volgde niet heel lang daarna en eindigde met ook een goede eindsprint als 18e. Beide dames kwamen helemaal kapot over de finish, en zo hoort het! Heel goed gedaan dames!

 

Driedorpencross Wessel

Na de meisjes A was het tijd voor de jongens A-pupillen, met Wessel de Hoog en Kay Brom. Wessel had zijn zinnen weer gezet op een medaille en ook Kay had er zin in! Na de start kwam Wessel achter Max Kees (GM) de bocht uit als tweede, gevolgd door Vic Cant. Deze jongens zouden om goud gaan strijden. Na de rest van de ronde kwam Wessel achter Vic het bos uit. Wessel hoorde dat Max op nummer 3 het zwaar had, en liet zich daar niet meer door inhalen, helaas was Vic nog iets te snel in zijn eindsprint, maar volgende keer gaat Wessel er weer voor om hem te verslaan. Een hele mooie zilveren plak was er nog voor Wessel! Kay liep ook erg goed als eerstejaars tussen de tweedejaars. Hij liep zijn eigen wedstrijd, waarbij hij zijn concurrent Orlando van Eindhoven Atletiek nog ruim voor kon blijven en dit resulteerde in een goede 18e plaats.

 

Kortom het was een goede middag voor de AVV atleten, waarbij AVV met een gouden en maar liefst drie zilveren medailles naar huis ging. Nu nog even trainen, en dan zijn we er klaar voor om in Reusel weer goede prestaties neer te zetten! Links nog een foto van het A-pupillen podium, met Wessel op nummer 2!

 

 

 

 

 

Door: Mirna van Slooten

Website ontwikkeld door 1Portal4You International