Eerste plaats pupillen A in Reusel

20120512 Pupillenwedstrijd Reusel 009 1024x683

 

AVV sterk in Reusel

Zaterdag 12 mei werd er in Reusel de tweede competitiewedstrijd van de Pupillen nieuwe Stijl gehouden. De A-pupillen scoorde hoge ogen en werden eerste in deze categorie. Vele atleten presteerden zeer goed tot zelfs boven verwachting. Jens Peeters was de snelste op de 60 meter horde in een tijd van 10.9 seconden.

Onder af en toe een zonneschijn werd de tweede competitiewedstrijd voor de pupillen gehouden in Reusel. Een goede opkomst met uitstekende prestaties was dan ook het resultaat. Ook onze jonge atleten zette hun beste beentje voor wat resulteerde in een eerste plaats voor de pupillen A. Roos Ketting behaalde twee keer een persoonlijk record. Bij het kogelstoten stootte zij de kogel naar 7.70 meter en bij het hoogspringen sprong zij over de 1.20 meter. Hiermee behaalde zij de punten voor haar team. Bij het vortexwerpen bleek Anouk Klöpping de uitblinker. Met een afstand van 28.5 meter was zij alle concurrenten voor. Ook bij het kogelstoten behaalde zij veel punten met een afstand van 6.40 meter. Op de 60 meter horden was Anouk Klöpping net 0.1 seconden sneller dan Roos Ketting. Bij de jongens was Jens Coenders goed op dreef. Liet hij de punten bij het hoogspringen nog liggen, bij het kogelstoten behaalde hij de punten voor het team door de kogel te stoten naar 7.70 meter. Stijn van Damme deed het ook uitsteken en leverde een goede bijdrage aan het punten totaal

Jens Peeters was de snelste van alle A-pupillen op de 60 meter horden. In een tijd van 10.9 seconden bereikte hij de finish. Ook op de 6 minuten loop, een nieuw onderdeel van de Atletiek Unie, was het Jens Peeters die 1500 meters aflegde op de goed onderhouden grasbaan in Reusel.

Bij de allerkleinste pupillen (pupillen -C) waren de uitblinkers Wessel de Hoog die in 7.8 seconden de 40 meter sprint aflegde. De zelfde afstand werd afgelegd met horden in een tijd van 9.0 seconden.  Jasper Segers stootte de bal naar 3.8 meter.

 

Fotograaf: John Robbe

 

 


 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International