Primeur voor AVV Geslaagde wedstrijd AVV

Primeur voor AVV

20120407 pupillenwedstrijd nieuwe stijl-1 137 - krant

Afgelopen zaterdag, 7 april 2012, heeft in Nederland de eerste “Pupillenwedstrijd nieuwe stijl” in de competitieverband  plaatsgevonden bij Atletiek Vereniging Valkenswaard (AVV). De wedstrijd is één van de vier wedstrijden die in de regio Kempen worden georganiseerd. “Dankzij de vele vrijwilligers van AVV en de vele ouders die hebben meegeholpen, is het tot een geslaagde wedstrijddag gekomen” alsdus de voorzitter van AVV John Robbe die de opening van de dag verzorgde. “Zoals AVV deze wedstrijd heeft aangepakt, de uitdaging is aangegaan om als eerste in Nederland dit te doen, heeft onze grote complimenten” verteld Steven Gerrits, lid van de werkgroep namens de Atletiek Unie. “Het was de moeite waard om vanuit Groningen hierbij aanwezig te zijn en te zien hoe deze vereniging e.e.a. heeft uitgevoerd”. De volgende competitiewedstrijd is in Reusel


In de vroege ochtend waren de vrijwilligers van AVV al bezig om de atletiekonderdelen gereed te zetten voor de ruim 168 deelnemende atleten van de zes atletiekverenigingen uit de regio Kempen. Na de opening van de organiserende vereniging voorzitter John Robbe,werd de mascotte van die dag “Beerte B” voorgesteld. Samen met de mascotte werd begonnen met een gezamenlijke warming-up. Pas na de estafetterondes voor de A, B en C pupillen, begon de wedstrijd pas echt. In blokken van 20 minuten per atletiekonderdeel werden de zes atletiekonderdelen doorlopen. Robbe: “In het begin was het even zoeken voor de jonge atleten met hun begeleiders naar de posities en de organisatie van de onderdelen, maar al snel wist men wat er gedaan moest worden”. Ondanks dat dit de eerste vernieuwde wedstrijddag was voor zowel de atleten als hun trainers en begeleiders, 20120407 pupillencompetitie nieuwe stijl 105 - krantkan worden vastgesteld dat e.e.a. toch naar alle tevredenheid is verlopen. De kinderen hebben genoten en waren enthouisiast wanneer er door hun weer een persoonlijke record werd neergezet. Ook de ouders en de begeleiders van de teams waren zeer tevreden. “Uiteraard kan er nog veel worden verbeterd maar daar is het ook een pilot voor”, aldus Robbe. We hebben een ieder de gelegenheid gegeven om hun op- en aanmerkingen op papier te zette. Dit zal samen met alle verenigingen uit de Kempen in het bijzijn van de Atletiek Unie worden geëvalueerd. Verbeterpunten, maar ook de goede punten zullen in het nieuwe concept worden meegenomen. Dit met het oog op een definitieve wedstrijdvorm voor de jonge atleten in de atletieksport.

 

Na een wedstrijdduur van 3 uur hadden alle atleten de zes atletiekonderdelen gedaan en kon de einduitslag worden opgemaakt. In deze nieuwe vorm wordt er niet meer individueel gesport maar in teamverband bestaande uit minimaal 2 meisjes en 2 jongens uit de categorie. “Indien een vereniging te weinig jeugdatleten hadden om een team te formeren, werd er een mix team samengesteld uit verschillende verenigingen. Ook dit heeft uitstekend gewerkt”, aldus Robbe. Alleen de winnende team uit de 3 categorieën mochten samen met Beertje B op het podium om de medaille in ontvangst te nemen. Zij waren de dagwinnaars. Na de vierde wedstrijd wordt gekeken welke vereniging het beste heeft gedaan in deze vernieuwde atletiekcompetitie.

Website ontwikkeld door 1Portal4You International