Pupillen Clubkampioenschappen, laatste training, inleveren boekjes grote clubactie

Best ouders, pupillen, 

Wat hebben we gisteren weer een heerlijke wedstrijd gehad! Het was mooi weer, de pupillen hadden er zin in en er waren weer veel enthousiaste hulpouders. Al deze hulpouders bedankt! Want zonder hulpouders geen Athletics Champs!

Om 7:30 uur is een enthousiaste groep trainers begonnen met het opzetten van de materialen voor de wedstrijd. Die konden vanaf 8:30 uur zien dat de eerste atleten naar de tribune kwamen gelopen. We hadden er allemaal zin in! Voor sommige kinderen was het nog spannend, want het was hun eerste wedstrijd. En voor andere was het gezonde spanning om weer een echte wedstrijd met een startnummer mee te mogen maken! De hulpouders stonden al klaar om aan de slag te gaan! 

De team mappen werden uitgedeeld zodat de startnummers opgespeld konden worden. Sommige kinderen moesten even op zoek naar hun team omdat we nu echte Athletics Champs teams nummers hadden en die weken af van hetgeen was rondgemaild. Maar uiteindelijk zijn alle aangemelde atleten gevonden!

De warming-up kon beginnen. Onder leiding van Jasper gingen de atleten enthousiast van start. Tijd voor de teambegeleiders vergadering. Als eerste werden we er nog even extra op gewezen dat we uit moesten kijken op het veld. Tijdens onze wedstrijd was er ook speer- en discuswerpen voor de junioren, senioren en masters. Dit veld werd dan ook duidelijk afgezet met linten. De instructies werden nog een keer doorgenomen. Omdat de instructies al waren gemaild en we een beroep konden doen op ervaren hulpouders was de vergadering snel klaar. 

De pupillen kwamen aangerend na de warming-up en de teamestafette kon beginnen. Als eerste waren de A pupillen aan de beurt, enthousiast aangemoedigd door de jongere kinderen. Daarna was het aan de beurt voor de BC mini èn bambi atleetjes. Bij een teamestafette loop je met je team 12 keer. Als je er, zoals bij de bambi’s, maar 6 hebt loopt iedereen 2 keer. En dat deden ze allemaal met veel plezier. Je zag ze glunderen dat ook zij aan deze wedstrijd deel mochten nemen! En allemaal hebben ze 2 keer gelopen. De meeste BC mini’s hadden al vaker een estafette gedaan tijdens een (trainings)wedstrijd en die sprintten er op uit. 

Om 9:45 uur begon de echte wedstrijd. De tweedejaars A pupillen gingen als eerste hoogspringen, de eerste jaars A pupillen begonnen met kogelstoten. De C mini bambi gingen als eerste verspringen en de BC mochten beginnen met vortexwerpen. 

Na het eerste onderdeel werden kogel en hoog voor de A pupillen omgedraaid, mochten de BC gaan verspringen en de C mini bambi gingen sprinten. 

Het sprinten week af van het schema omdat dit beter uit kwam voor de organisatie met het verstellen van de horden. De horden voor de A pupillen staan nl. op 45 cm en de BC mini bambi lopen over horden van 30 cm. Want als 3e onderdeel mochten alle A pupillen gaan hordelopen. In plaats van alleen met je eigen team liep je nu tegen 3 andere atleten. Dus alle A pupillen door elkaar en tegen elkaar! Een echte strijd werd daar gevoerd. Voor de 2e jaars A pupillen zal het volgend jaar wel wennen zijn want bij de D junioren staan de horden op 76,2 cm! Tijdens het hordelopen van de A pupillen mochten de BC gaan slingeren / vortexwerpen en hadden de C mini bambi even pauze. Dit was even wennen! Tijdens officiële Athletics Champs wedstrijden is er een pauze tussendoor. Bij de trainingswedstrijden werden alle onderdelen achter elkaar uitgevoerd. In de pauze was er tijd voor een bekertje ranja voor de kantine. 

Nadat de A pupillen klaar waren met hordelopen begon voor hun de wel verdiende pauze. De trainers zetten samen met de starter de horden naar beneden en verplaatsten de horden zodat deze klaar stonden voor de BC mini. Bij de BC mini staan de horden lager en ook de afstand tussen de horden wijkt af van die bij de A pupillen. De BC konden gaan hordelopen en de C mini bambi gaan slingeren / vortex werpen. 

Na het hordelopen van de BC kregen ook zij hun welverdiende pauze en mochten de C mini bambi gaan hordelopen. De A pupillen gingen verspringen (2e jaars) / vortexwerpen (1e jaars). 

Als laatste onderdeel voor het meters maken gingen de A pupillen vortexwerpen (2e jaars)/  verspringen (1e jaars), de BC sprinten en de C mini bambi vortexwerpen / slingeren. 

En dan het allerlaatste onderdeel! Meters maken. Waar de 1 staat te springen om dit te kunnen gaan doen is het voor de ander een hele opgave. Maar toch stonden bijna alle atleten aan de start om ook dit laatste nummer te doen. Natuurlijk zou meters maken geen meters maken zijn als er iets niet helemaal goed ging. Oeps! De klok stond afgesteld op 4 seconden i.p.v. 4 minuten. Er moest dus even gestoeid worden door de organisatie om alle atleten uiteindelijk toch ongeveer 4 minuten te laten lopen. Voor de B pupillen was dit de laatste keer dat ze 4 minuten hoefden te lopen. Vanaf volgend seizoen lopen zij als A pupillen 6 minuten. 

Als allerlaatste onderdeel stond het meters maken voor de A pupillen op het programma. In 6 minuten tijd zoveel mogelijk meters maken over de atletiekbaan. Wat hebben deze atleten het toch weer goed gedaan! Voor de 2e jaars A pupillen was het de laatste keer meters maken. Vanaf volgend seizoen zijn zij D junior! 

Nadat iedereen klaar was werden de uitslagen nog even genoteerd en kon het wedstrijdsecretariaat aan de slag voor de einduitslag. Ondertussen hadden de hulpouders van de kantine voor iedereen een broodje knakworst voorbereid. Voor de liefhebbers lekker eten. En daar kwam de langverwachte prijsuitreiking. De winnaars mochten op tafel staan en de nummers 2 en 3 er naast. Iedereen kreeg een hard applaus en er waren veel blije gezichten. 

Trainingstijden na de herfstvakantie

A.s. woensdag 20 oktober is de laatste training voor de herfstvakantie en voordat de pupillen doorschuiven naar hun nieuwe categorie. 

Vanaf woensdag 3 november trainen geboortejaar 2011+2012 op woensdag in de zaal van 19:00-20:00. Geboortejaar 2013 en later trainen van 18:00-19:00 in de zaal. De zaal is de sporthal bij Scholengemeenschap WereDi. Vanaf zaterdag 6 november gaan we op zaterdag met z'n allen de bossen in. We verzamelen gewoon op de atletiekbaan bij de tribune. Deze training duurt wel 15 minuten langer, namelijk tot 10:45 uur. 

Grote Clubactie

Heb je nog een ingevuld boekje thuis van de Grote Clubactie? Neem deze mee naar de laatste training! Lever deze in bij de trainers en die zorgen dat de boekjes op de juiste plek terecht komen. 

Met sportieve groeten, 

de pupillentrainers

Website ontwikkeld door 1Portal4You International