AVV trainingswedstrijden in coronatijd

AVV Trainingswedstrijden in coronatijd 

24 april, 5 juni en 17 juli 2021 

Eindelijk is het zover! We mogen bij AVV dit seizoen nog trainingswedstrijden organiseren. Een Athletics  Champs wedstrijdvoor  onze eigen pupillen. 

De wedstrijd begint om 9:15 uur en eindigt om 12:00 uur dus gewoon op zaterdag tijdens de trainingsuren. 

Wat is een Athletics  Champs wedstrijd? 

Voor de nieuwe ouders en pupillen, wat is een Athletics  Champs wedstrijd? Door de verschillende onderdelen kunnen de pupillen met veel plezier laten zien wat ze geleerd hebben bij de trainingen. Ze mogen meerdere pogingen doen om hun eigen record te verbreken. Dus weinig wachten en veel atletiek.

Hoewel we de tijden en afstanden noteren, gaat het – naast het verbreken van persoonlijke records - vooral om sportiviteit en wedstrijdplezier.

Tijdens een Athletics Champs trainingswedstrijd gaat het als volgt:

Alle pupillen worden door de trainers in teams verdeeld. Er zijn teams bij de A pupillen en teams bij de BCmini's. De bambi's zijn ditmaal helaas uitgesloten van deelname aan deze trainingswedstrijd omdat zij normaal gesproken ook niet trainen op zaterdag.  

Filmpje Athletics Champs 

Dit filmpje is natuurlijk wel een voorbeeldje hoe het eraan toe gaat zonder coronamaatregelen maar dan krijg je een idee. 

Athletics Champs - atletiek op de club

2 begeleiders per team nodig! 

Per team zijn er 2 begeleiders. Voor ouders die nog nooit een Athletics  Champs wedstrijd hebben meegemaakt. We zijn super blij met alle hulp die jullie ons kunnen bieden. Wij proberen zoveel mogelijk nieuwe ouders mee te laten lopen met een ouder die al meer bekend is met Athletics  Champs wedstrijden om ervaring op te doen. Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar het begeleiden van het groepje van je eigen kind.

De  taken van de begeleiders zijn bijvoorbeeld: 

Een teambegeleider zorgt ervoor dat de atleten op tijd bij hun onderdeel zijn. 

Een (assistent) jurylid zorgt voor het meten en noteren van de prestaties van de atleten. 

Bij het hoogspringen en het hurkhoog kunnen ouders helpen om de lat op de juiste hoogte te leggen. Bij het kogelstoten, vortexwerpen en het slingeren kunnen ouders helpen om de materialen weer terug te brengen naar de atleten. 

Voorbereiding voor hulpouders via TEAMS 

Ter voorbereiding voor de hulpouder zal er een teambegeleidersvergadering worden georganiseerd via TEAMS voorafgaand aan de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd proberen wij zoveel mogelijk een ervaren teambegeleider aan ieder team toe te voegen.

Tijdsindeling 

Om 9:15 uur starten we met de warming-up van de atleten.

Start wedstrijd met team estafette 

Om 9:30 uur start de wedstrijd met een team estafette. 

Als eerste starten de A-pupillen met hun teamestafette gevolgd door de BCmini teams. 

Na de team-estafette starten we om 9:50 uur met de diverse onderdelen. Ieder onderdeel duurt 20 minuten. Na afloop van deze 20 minuten klinkt er een toeter. Dan hebben de atleten 5 minuten de tijd om te wisselen naar het volgende onderdeel. Eén van de teambegeleiders levert ondertussen het scoreformulier in. 

Onderdelen per categorie 

  • De A-pupillen hebben de volgende onderdelen. De onderdelen zijn verschillend per trainingswedstrijd:
  • Hoog /Kogel /Horden /Polsstok /Vortex / Sprint / Ver / Slingeren / Duur

  • De BCmini pupillen hebben de volgende onderdelen:
  • Vortex /Hurkhoog / Slingeren /Horden /Sprint  /Ver /Hoog / Medicienbal / Duur

Laatste onderdeel meters maken 

Om 11:45 uur gaan eerst de A pupillen meters maken. Zij lopen in 6 minuten zoveel mogelijk rondjes.Om 11:55 uur gaan de BCmini's meters maken. Zij lopen in 4 minuten zoveel mogelijk rondjes. 

Einde wedstrijd 

Na afloop van het meters maken geven de atleten hun gelopen afstand door aan de teambegeleiders. Hierna is de wedstrijd afgelopen en kun je naar huis. 

Je mag deelnemen als je lid bent van AVV of als je aan het proefdraaien bent en hiervoor een strippenkaart hebt ingevuld op de website van AVV. 

Geen kosten bij deelname 

Er zijn geen kosten verbonden aan het deelnemen aan deze wedstrijd. 

Extra aandachtspunt i.v.m. corona 

Er mogen naast hulpouders geen extra ouders komen kijken tijdens deze trainingswedstrijd. 

Uitgebreid coronaprotocol volgt nog. 

Hoe kun je je opgeven? 

Opgeven voor deze wedstrijd kan via een mail naar pupillen@avv-atletiek.nl.  Ook als je als ouder een team wilt begeleiden of het wedstrijdsecretariaat te bemannen of bevrouwen, graag even via de mail reageren. Dan kunnen wij hier rekening mee houden met de indeling.

Laten we er samen, ondanks de moeilijke corona regels, een gezellige, mooie en sportieve dag van maken!

Met sportieve groet,

De pupillen trainers

Website ontwikkeld door 1Portal4You International