Verslagje orientatie loop zaterdag 3 oktober AVV

Orientatieloop2020

Vrijdag stipt om16.00 uur stonden Mark, Liliane en ik klaar om de vlaggen uit te zetten in het grote AVV bos.  Voor degene die Liliane niet kennen, bij het ruiken van een bos en het zien van een bospaadje gaat haar hart sneller kloppen. De vlaggendrager en de vlaggenzetter moesten dan ook alle zeilen bijzetten om haar bij te houden in het bos en de vlaggen precies te plaatsen op de aangegeven coördinaten. Na 6,2 kilometer fietsen waren we klaar. Dat duurde 90 minuten. Alle vlaggen stonden. Nog even wat posters aan het begin van elke ingang om toevallige fietsers te waarschuwen voor loslopende kinderen en onze taak zat er op.

De volgende ochtend 8 uur, gingen Inge en Evelien op pad om aan elk vlaggetje een knipper te hangen en werden er nog linten geplaatst. Tot hier en niet verder. De activiteit kon beginnen. Alle pupillen en heel veel ouders verzamelden zich om samen het bos in te lopen. Wie zou de meeste vlaggetjes vinden en de meeste knipjes zetten op het kaartje? Iedereen klaar?! En gaan!.  Rennen, wandelen, zoeken en vinden. Alle groepjes vonden meer dan 10 vlaggetjes! (super knap) en werden na afloop beloond met chips en ranja. Onze vaste kantinemedewerker voor de pupillen, Mira, stond samen met Emanuela klaar om de renners eens goed te verwennen. Gelukkig waren alle kinderen droog gebleven in het bos. De regen was gestopt. Helaas was er één groepje dat blind naar het vlaggetje in het ven rende. Die werden wel nat. Omlopen zoals Saskia deed, was beter geweest.

Tijdens de oriëntatieloop is het ganzenbord opgezet. Zonder enige tegenstrubbeling gingen alle kinderen weer rennen. Op zoek naar het juiste nummer, het juiste antwoord en de juiste uitvoering van het spel. Niemand was er moe aan het einde. Misschien een enkele ouder. Ik heb wel wat rode wangen gezien bij een moeder. Er was voldoende lucht over om nog even wat antwoorden te schreeuwen vanaf te tribune tijdens Pictionary. Om 12 uur was de baan leeg, opgeruimd, kinderen naar huis, iedereen blij. De ongeorganiseerde chaos, bleek toch meer structuur te hebben. Alle ouders bedankt!

Namens de jeugdcommissie,

Arjan MUller

Website ontwikkeld door 1Portal4You International