De pupillen van AVV scoren bij de Kempische crosscompetitie 2018/2019

Wat is de Kempische crosscompetitie? De Kempische crosscompetitie is een competitie van 8 cross wedstrijden gedurende het winterseizoen. De competitie begint in november in Veldhoven en eindigt in februari in Eindhoven. Deelname aan ten minste 6 wedstrijden zorgt voor een medaille, dan ben je een echte cross kampioen!

Er zijn individuele klassementen, de winnaar krijgt 50 punten, nummer 2 45 punten, nummer 3 40 punten, nummer 4 38 punten en elke volgende binnenkomer krijgt 2 punten minder.
De beste 6 cross wedstrijden tellen mee. Voor het seizoen 2018-2019 was er een verplichte deelname aan de laatste wedstrijd. Deed je deze niet mee dan kreeg je 0 punten.

Ook is er een verenigingsklassement. Per wedstrijd krijgt de vereniging 1 punt voor elke pupil die finisht. Per pupillencategorie 3 punten voor de nummer 1, 2 punten voor nummer 2 en 1 punt voor nummer 3 extra. Per pupillencategorie 2 punten voor de laatste 3 binnenkomende extra.

Iedere wedstrijd werd er gezorgd voor een gezamenlijke warming-up. De meeste wedstrijden werd deze verzorgd door Kai.

In totaal hebben 28 meisjes aan 1 of meer wedstrijden deelgenomen. 9 hiervan hebben zelfs minimaal 6 wedstrijden gelopen! De jongens waren in de minderheid, 19 jongens hebben aan 1 of meer wedstrijden deelgenomen. 7 hiervan hebben minimaal 6 wedstrijden gelopen!

Deze deelname resulteerde in 25 podiumplekken. Ook in het individuele eindklassement waren er diverse podiumplekken. Deze pupillen hebben allemaal een mooie beker mee naar huis gekregen.
Mila van Dijk – 1e bij de MPC Elise Grosfeld – 2e bij de MPC
Madelief Gnodde – 2e bij de Meisje Mini Kes van Dijk – 2e bij de Jongens Mini20190210 Wedertcross Pupillen2

Voor het verenigingsklassement heeft AVV het meeste aantal punten behaald van alle verenigingen. Deze punten worden echter voor iedere vereniging gedeeld door het aantal leden per 1-1 van de club. Hierdoor zijn we als 4e vereniging geëindigd. De winnaar krijgt een prijs van Buiten-Spel. Niet de grootste club is hiervan winnaar geworden, maar de club met de actiefste pupillen!

Er zijn onder de pupillen namelijk 2 meisjes en 4 jongens die ALLE wedstrijden mee hebben gedaan. Ondanks dat ze geen podium hebben gelopen vind ik dat wel een vermelding waard qua inzet en ook die punten tellen lekker mee bij de totaalscore.
Dat zijn:

  • Jasper Klok, Arvo van Haren en Justin Floris (JPA), Luuk Geurden (JPB), Faye Donkers (MPA) en Mila van Dijk (MPC

Vanuit AVV hebben wij aan 2 wedstrijden gezamenlijk meegedaan. Er is gekozen voor deelname aan de wedstrijd in Reusel in december en aan de eigen club cross. Bij deze wedstrijden waren wij gelijk de vereniging met het meeste aantal punten voor het verenigingsklassement! Bij de cross van AVV vielen er dubbele prijzen te behalen omdat dit tevens de clubkampioenschappen cross waren. De pupillen A werden hier in 2 groepen verdeeld, 1e jaars en 2e jaars. Dit resulteerde in 6 blije gezichtjes extra!

Denk je nu, ik ben / heb een kind dat houdt van lekker rennen en ik heb het afgelopen seizoen niet of te weinig meegedaan? Op www.atletiekregio14.nl staat alle informatie over de Kempische crosscompetitie. In het najaar van 2019 komen daar alle data op te staan voor de wedstrijden van 2019/2020.
Ook voor komend seizoen gaan we er weer voor zorgen voor de mogelijkheid om bij iedere wedstrijd aan een gezamenlijke warming-up deel te nemen! Diverse wedstrijden geven een herinneringsmedaille na afloop, dus ook als je geen winnaar bent! Voor deelname aan ten minste 6 wedstrijden krijg je ook een medaille.

Website ontwikkeld door 1Portal4You International