Hans Peeters deelnemer EK indoor

ek2hanspeetersAVV-Master Hans Peeters heeft afgelopen week deelgenomen aan het Europees Indoorkampioenschap voor Masters. 

"Van 19 tot en met 24 maart heb ik meegedaan aan het EK indoorkampioenschap voor masters in de categorie M55 in San Sebastian (Spanje). In januari ben ik flink ziek geweest en heb de laatste 6 weken er alles aan gedaan om mijn conditie weer op peil te krijgen. Op de 400 meter miste ik net de halve finale op 0,2 seconden. Ik was met de tijd van 1.05.38 toch tevreden. Op de 800 meter gingen de eerste 2 rondes veel te langzaam en moest ik met een tijd van 2.30.84 genoegen nemen. Ik hoopte dat ik in de halve finale een betere tijd neer kon zetten maar helaas kwam ik om de halve finale te bereiken 1 seconde tekort.
Mijn uiteindelijke doel was het Nederlands record van 3.08.5 op de 1000 meter te verbeteren. Dit was een onderdeel van de vijfkamp;  60 meter horden was ok, 12.95. Met verspringen ging het fout en schoot het in mijn lies. 4.12 gesprongen. Kogel 7.92. Toen kwam hoog waar ik maar 1 poging heb gedaan want het ging gewoon niet. Dus geblesseerd stond ik aan de start van de 1000 meter. Na enkele paracetamols ging ik naar de start van de 1000 meter. Daar volgde de tweede tegenslag want ik stond als nummer 19 op de tweede rij. Dat betekende dat ik twee rondes in baan 3 heb gelopen om iedereen te passeren. Uiteindelijk heb ik toch goed gelopen, 3.14.62. Helaas, tweedes en mijn doel net niet gehaald. Maar ondanks dat het tegen zat heb ik een goed toernooi achter de rug en een hele fijne week in San Sebastian gehad".


Voor wie meer wil weten over dit EK kan terecht op www.atletiekunie.nl (nieuwsarchief).

ek1hanspeeters 

 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International