De eerste competitie voor de D junioren zit erop!

Op zaterdag 23 april was het zo ver, de eerste competitie voor de D junioren in Eindhoven! We hadden een clubje van 5 dames, Noor van de Wall, Robin Thijs, Mackenzie Hekkens, Keylie Welte en Renee de Haan.

De spits werd afgebeten door de estafetteploeg (Robin, Mackenzie, Keylie en Renee). De estafette die op de training zo super goed ging. Helaas was het nog een beetje spannend, waardoor het de eerste keer niet zoals gepland ging maar de dames mochten het gelukkig daarna nog een keertje over doen. De tweede keer ging stukken beter en gingen alle wissels goed! Na de estafette was Mackenzie aan de beurt bij het hoogspringen. Na een kleine tip ging het in eens de hoogte in. Ze heeft een nieuw persoonlijk record gehaald met een hoogte van 1,15m en die 1,20m zit er niet ver vandaan. Na het hoogspringen kwam het kogelstoten, daar was Noor aan het stoten, ze haalde een afstand van 6,71m waarbij ze 349 punten binnen haalden. Om 11:45 gingen er 2 dames strijden bij de 60 meter horden. Ze hadden het allebei al geoefend en waren er helemaal klaar voor. Robin kwam binnen in een tijd van 14,99sec en Mackenzie met 13,90sec, ook weer een nieuw persoonlijk record. Na het hordenlopen was het de beurt aan Keylie om te laten zien wat ze in huis had bij het discuswerpen. Ze haalden een afstand van 8,41m. Gelijk daarna gingen 2 dames, Renee en Robin, de 1000 meter lopen. Gelijk bij de start waren er een paar atleten die heel fanatiek van start gingen en die gingen in een flink tempo weg maar hadden daar later last van. De dames niet, die deden het rustig aan en liepen lekker in hun eigen tempo. Renee kwam over de finish met een tijd van 4:18,29min en Robin met een tijd van 4:56,35min.

Een half uurtje later waren Keylie en Noor alweer bezig. Keylie was met haar laatste onderdeel bezig, ze had op de training al goed geoefend en gooide makkelijk uit stand 10,36m. Noor daarentegen was lekker aan het verspringen, ze was in begin een beetje onder de indruk van alle andere meisjes die allemaal hun aanloop aan het uitmeten waren met voetjes. Maar dat stelt gelukkig niet zo veel voor. Haar beste sprong had een afstand van 3,17m. En last but not least kwamen er nog 2 dames in actie bij de 60 meter sprint. Renee en Noor liepen allebei de 60 meter. Na een drukke dag mochten zij deze afsluiten voor de D juinoren. Renee haalden een tijd van 10,47sec en kwam over de finish met een big smile! Noor kwam binnen in een tijd van 9,88sec met 397 punten!

De dames zijn weer een ervaring rijker, de eerste competitie zit erop. En we mogen zeggen dat we trots op de dames kunnen zijn! Vanaf nu kunnen we serieus gaan trainen op de volgende competitie!

Door: Renske van de Wijdeven

Website ontwikkeld door 1Portal4You International