Anouk, Roos en Jens bij de D-spelen

roosanoukadamOp zondag 7 september 2014 organiseerde Phanos (Amsterdam) de Nationale D-spelen, de officieuze open Nederlandse Kampioenschappen voor D-junioren. Alle atleten mochten maximaal twee onderdelen doen. Van AVV waren aanwezig Anouk Klöpping (speer en discus), Roos Ketting (ver en discus) en Jens Peeters (80 mH en 1000 m).
De atleten en hun begeleiders hebben een hele leuke dag gehad. De locatie was schitterend (Olympisch Stadion), het weer was heerlijk en de organisatie strak, dat moest ook wel met ruim 700 deelnemers.

Als eerste mocht Roos aantreden bij het verspringen. Er hadden zich ongeveer 60 (!) eerstejaars D-meisjes voor dit onderdeel in geschreven, ze sprongen in 2 bakken. Het verspringen van Roos ging niet helemaal zoals gehoopt, ze sprong 3.96 m. Dat is ruim onder haar persoonlijk record (pr) van 4.41 m, kan gebeuren. Bij het discuswerpen ging het veel beter. Roos haalde de finale en werd uiteindelijk zesde met een persoonlijk record van 22.54 m.

Helaas geen finale voor Anouk bij het discuswerpen. Haar afstand van 14.23 m kwam niet in de buurt van haar pr (21.71 m). Gauw vergeten en naar het volgende onderdeel, het speerwerpen. De verste worp van Anouk bedroeg 19.17 m, niet veel minder dan haar pr (20.94 m), zodat ze haar dag toch nog goed afsloot.

jens adam serie
Jens
 (foto boven, gemaakt door Yvonne Peters) begon zijn dag met de 80 meter horden. Jens won zijn serie met ruime voorsprong in 13.28 sec (pr 13.11 sec.). Hij was door naar de halve finale, daar waren er drie van. In zijn halve finale werd Jens vierde in 12.88 sec. Voor het eerst onder de 13 seconden en een nieuw clubrecord (stond op 13.11 sec. op naam van Jens). Jens ging als achtste de finale in en zo kwam hij er ook uit (tijd in de finale 13.11 sec.). Het laatste looponderdeel van de dag was de 1000 m. Jens zat in de derde, snelste serie. Al op de eerste 200 m merkte hij dat zijn benen van al dat hordelopen wat moe waren geworden. Op (wils)kracht en met een eindsprint kwam hij als zevende over de finish in 3.00.72 min., een verbetering van zijn pr met achthonderdste seconde.

Anouk, Roos en Jens zijn weer een ervaring rijker. Eerstejaars Anouk en Roos kunnen volgend jaar weer deelnemen, voor tweedejaars Jens zijn er dan de C-spelen, een tweedaags evenement ook in Amsterdam, maar dan op de atletiekbaan van AAC (Ookmeer).

Hieronder nog wat actiefoto's. Als eerste Roos bij het verspringen (foto Trudy Ketting):
roosd-spelenverlanding

Roos bij het discuswerpen (foto Trudy Ketting):

roosd-spelendiscus

Anouk bij het speerwerpen (foto Trudy Ketting):

anoukd-spelenspeer

En tot slot Jens op zijn 1000m (foto Yvonne Peters):

jens1000d-spelen

De uitslagen van de D-spelen staan op rslts.net/d-spelen.

Website ontwikkeld door 1Portal4You International