Kermismeerkampen Best

In het weekend van 6 en 7 juli organiseerde GM te Best de jaarlijkse kermismeerkampen. Het was prima meerkampweer, alleen misschien wat warm voor de afsluitende lange afstand (27 °C). Dit jaar 3 deelnemers van AVV: Rianne van Slooten bij de vrouwen senioren, Silke Peeters bij de MC en Jens Peeters bij de JD. Rianne, de laatste tijd vooral trainend op sprint, ging voor de hele zevenkamp. Dat ging goed, op alle onderdelen scoorde ze punten, alleen op de afsluitende 800 m stapte ze uit met een (lichte?) blessure.
Bij de MC had Silke een goede eerste dag, met o.a. een persoonlijk record (pr) op hoog: 1.57 m. De tweede dag startte Silke met pijn in haar knieën, wat bij ver natuurlijk niet lekker springt. Na met speer drie keer ongeldig te hebben geworpen, was een goede positie in het eindklassement verkeken. Het enige wat Silke nog kon doen was haar pr op de 600 m verbeteren, en dat deed ze: 1.49.41 min. Silke is nog eerstejaars C, dus volgend jaar in de herkansing.
Bij de jongens D debuteerde eerstejaars Jens op de meerkamp. Op de eerste dag 2 pr’s: op de 80 m (11.72 sec) en met ver (4.33 m). Ook 2 pr’s op de tweede dag: op hoog verbeterde Jens zijn pr met 12 cm tot 1.37 m en ging de 3 kg kogel weer een stukje verder (6.75 m). In de eindstand vinden we Jens terug op een achtste plaats (2999 punten). Het podium was buiten bereik (de nummers 1 t/m 3 zaten tussen de 3400 en 3500 punten), maar de nummers 4 t/m 12 zaten allemaal rond de 3000 punten. Een leuk deelnemersveld dus.
Het was een aangenaam weekend: lekker weer, sportief, gezellig, goed georganiseerd. Hopelijk zien we Rianne, Silke en Jens volgend jaar terug in Best, samen met andere AVV-atleten.
Op onderstaande foto vlnr: trainers Yvonne, Gerrie en Ad en atleten Jens en Silke. Rianne niet op de foto (in actie). Ook niet op de foto supporters Mirna en Renske (in actie).
Voor de volledige uitslagen, kijk op www.avgm.nl
meerkampbest

Website ontwikkeld door 1Portal4You International