Snelle sprints bij CD-competitie Someren


knuffelWe waren voorbereid op het ergste, maar het viel heel erg mee. De tweede CD-competitiedag op 25 mei te Someren was aan de frisse kant en er stond een stevige wind, maar het bleef droog. Van AVV stonden zowel bij de meisjes als bij de jongens een C- en D-ploeg aan de start. Bij de jongens had AVV op alle onderdelen 1 of meerdere deelnemers. In de eindstand vinden we zowel de C-jongens als de D-jongens terug op een zevende plaats. De D-juniores konden niet alle onderdelen bezetten; zij eindigden in het eindklassement op de tiende plaats. De C-juniores hadden wel weer een complete ploeg. Aan het eind van de dag legden ze beslag op de tweede plaats, na Marvel uit Boxtel, maar voor PH uit Vught. Dames, gefeliciteerd!


tessakogelAVV had ervaren en ontluikende springers, werpers en lopers. De titel van dit stukje dekt dus niet de gehele lading; er viel heel wat te beleven op de baan en op het middenveld.  Zo werd bij de meisjes junioren C Marieke Intven 2 keer tweede (discus 16.78 m, speer 21.28 m). Silke Peeters werd zowel bij het hoogspringen (1.55 m) als bij het verspringen (4.62 m) eerste bij de meisjes C. Op de foto rechts Tessa van Slooten (meisje D) in actie bij het kogelstoten. Ze werd derde met 9.20 m. 

Aan het eind van de middag lieten we zien dat Valkenswaard ook sprintkanonnen heeft. Bij de jongens junioren D liep Jan Smets 10.79 sec. op de 80 m, een gedeelde eerste plaats met Sven Roosen van GVAC. Er was wel iets teveel rugwind (de wind was 3,6 m/s), maar met deze tijd schaart Jan zich bij de snellere D-jongens in Nederland. Bij de meisjes junioren D zette Simone Heezius een tijd neer van 9.17 sec., de tweede tijd van alle D-meisjes op deze dag.

Als je alle uitslagen wilt zien, ga dan naar www.jaspersport.nl en binnenkort ook op www.atletiekunie.nl.

Hieronder nog een foto van Mitchel Bartels die vierde werd bij het hoogspringen bij de jongens junioren C met 1.50 m (voor de kenners; met schaarsprong). En als laatste een foto van Wessel van Nierop bij de start bij de 4 x 100 m estafette jongens junioren C.
schaarsprong mitchel
startwessel

Website ontwikkeld door 1Portal4You International