Lekker atletieken in Vlaanderen

vlagEen groot voordeel van de baanwedstrijden in Vlaanderen is dat je je niet van te voren hoeft in te schrijven. Dus op de wedstrijddag zelf kun je nog beslissen of je meedoet en aan welke onderdelen. Je hebt natuurlijk meestal wel een auto met chauffeur nodig, omdat het wat ver fietsen kan zijn. Maar met de auto zijn diverse atletiekbanen goed bereikbaar (bijvoorbeeld Mol, Hechtel-Eksel, Neerpelt, Heusden-Zolder, Lommel).
Voor eerste Pinksterdag (19 mei) waren de weers-vooruitzichten goed, AVV-er Jens Peeters (JD) had een auto met chauffeur, dus op naar Hechtel-Eksel voor de Jeugdmeeting Pater Vandeberk, georganiseerd door A.V. Toekomst. Er was een programma voor pupillen en junioren D (miniemen). Jens had wel zin in een wedstrijdje speerwerpen, met als warming-up wat verspringen en sprinten. Bij het verspringen benaderde Jens zijn persoonlijk record (pr), hij sprong 4.28 m. Op de 80 m sprint finishte hij na 11.88 sec., ook niet ver verwijderd van zijn pr. Inmiddels zat hij helemaal in de wedstrijd en liet hij bij de derde poging zijn speer landen na 25.41 m. Een verbetering van zijn pr met circa 1,5 meter. De wedstrijd werd afgerond met een echte Vlaamse hotdog. Bij alle wedstrijden in Vlaanderen staat een frituur. Een ander verschil met wedstrijden in Nederland is dat toeschouwers “inkom” betalen. Je krijgt dan een mooie stempel op je hand.  De inschrijfgelden zijn heel schappelijk (circa 1 euro per onderdeel). 
De uitslagen van genoemde jeugdmeeting zijn te vinden op http://www.avtoekomst.be/wedstrijden.php.
Ben je op zoek naar wedstrijden in Vlaanderen, kijk bij www.val.be onder kalender & resultaten.  Je kunt per maand je wedstrijden uitzoeken (onderdelen voor mannelijke deelnemers staan in de linker kolom, die van de vrouwelijke rechts). Tot ziens in Vlaanderen!
hotdogkraameksel 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International