Sportvrijwilliger en Senior Sporter van het jaar

(Tekst van John Robbe, aangepast door Victor Zieren).


AVVers verkozen tot Sportvrijwilliger en Senior Sporter van het jaar.

Tijdens het Sportgala, op 26 februari 2014 gehouden in De Hofnar te Valkenswaard, kwam AVV met 5 genomineerden aan de start. Zie het artikel elders op deze site. Inmiddels zijn de verkiezingen geweest.


20140209 Wedertcross 2014 972 533x800Ad Phifrons werd in de categorie “Sportvrijwilliger van het jaar” gekozen.  Ad is sinds 1-4-1973 lid van AVV en sindsdien doet hij veel vrijwilligerswerk voor AVV. Vanaf het begin dat hij lid was hielp Ad mee om de jeugdkampen te organiseren. Hij is materiaalman geweest bij AVV en zorgde voor de materialen die nodig waren tijdens de trainingen. In 1976 richtte hij samen met Piet van Erp, Ton van Kemenade e.a. de ontspanningscommissie op. Deze commissie zorgde voor de benodigde ontspanning van de leden gedurende het gehele jaar. In 1980 is hij trainer geworden van de jeugd en geeft tot op heden nog steeds training aan de CD-junioren van AVV. Naast trainer is Ad ploegleider geweest, heeft zitting genomen in de Wedstrijd Organisatie Commissie (WOC) en in diverse feestcommissies van AVV. In 1995 lid geworden van de jeugdcommissie AVV voor de AB junioren. Met de jeugdcommissie organiseerde hij “niet atletiektechnische activiteiten” voor de jeugd zoals kampen, speurtochten, survivals, droppings, feestavonden en bijv. bij de jeugd de Sinterklaasavond. Ad is altijd terug te vinden in de kantine van AVV. Niet om aan de bar te hangen maar om kantinediensten te draaien. Tijdens de HolaPress Valkenloop zorgt Ad ervoor dat het parcours wordt afgezet middels dranghekken. Ad gaat naar zoveel mogelijk crosswedstrijden met de jeugd in het winterseizoen. In het zomerseizoen is hij altijd te vinden bij de baanwedstrijden van de CD-junioren. Ad zet al jaren het parcours uit van de Wedertcross die AVV organiseert. Ook dit jaar heeft hij, ondanks het moeilijk lopen, samen met 6 junioren het parcours uitgezet. In 1992 werd hij benoemd tot Lid van Verdienste, een benoeming die niet zomaar aan een ieder wordt gegeven. Hij is dus de terechte Sportvrijwilliger van het jaar.


20130609-3 NK Master M55 800meter 566x800De tweede nominatie was voor Hans Peeters Op 22 juni 2013 is Hans Peeters in Epe Nederlands Kampioen geworden op de 800 meter in de categorie Masters 55+ (M55). Hans is gekozen tot Senior Sporter van het jaar.Van harte gefeliciteerd Ad en Hans.


Website ontwikkeld door 1Portal4You International