Verslag wandeling door Voorburg 10 juli 2013


Woensdag 10 juli 2013 Wandeling door Voorburg: buitenplaatsen langs de vliet.

Sinds december 2012 ben ik wandel lid van AVV en voel me hier prima op de plaats, het is geweldig hoe snel je wordt opgenomen in de groep!

Het is voor mij de derde keer dat ik deel heb genomen aan de wandelingen die georganiseerd worden buiten Valkenswaard. Ook deze wandeling in Voorburg was zeker de moeite waard (zelf geboren in Scheveningen dus redelijk bekend in deze buurt) was hier nog nooit geweest, wat een prachtige parken met grandioze mooie oude bomen en bijzonder gelegen langs de Vliet. Wij vertrokken rond 9 uur vanaf Eindhoven met 10 AVV-ers. Bij aankomst (de zon was achter de wolken en er stond een frisse noorderwind) in Voorburg eerst koffie met gebak en daarna startte de wandeling van 8 km. Een wandeling die door de groene strook van Voorburg liep, deze buitenplaatsen hebben zich in de zeventiende eeuw ontwikkeld als prachtige landgoederen waar er nog steeds veel van over is, de gemeente stimuleert de eigenaren om deze open te stellen voor wandelaars! Regelmatig bleven we stil staan om weer iets te bewonderen (vooral de prachtige oude bomen) maar ook de smeedijzeren hekken en beelden die we tegen kwamen.

20130710 120048 2

Ook in de speeltuin moest er geschommeld en gewipt worden. Natuurlijk moest er aan de innerlijke mens worden gedacht en was er een lunchpauze aan de Vliet, daar hebben we onze meegebrachte boterhammetjes met smaak gegeten. De wandeling bracht ons tenslotte in het oude centrum van Voorburg met veel statige oude panden. Leuke winkelstraat en terrasjes, inmiddels is de zon gaan schijnen en werd het wat behaaglijker .Een drankje genomen en weer op weg naar het station. Daar bleek dat er een storing was en er de komende uren geen trein richting Eindhoven zou rijden. Wij besloten wat door Den Haag te gaan lopen eerst naar Paleis Noordeinde (Prinses Beatrix was niet thuis) daarna konden de dames het niet laten om wat te winkelen en sommigen van ons kochten een aanvulling op de garderobe! Om half zes hebben we een dagmenu tot ons genomen (natuurlijk nam ik als Scheveningse een gebakken schol) Voldaan gingen we op weg naar het station en gelukkig was de storing voorbij en stapten wij rond 19.00 uur in de trein die ons om 20.45 uur in Eindhoven bracht. Al met al een gezellige dag!

Marga Dijkstra

 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International