AVV groots aanwezig bij eerste Athletics Champs van het jaar

Op 16 april 2016 werd de eerste Athletics Champs van dit jaar gehouden. Met maar liefst vijftig atleten was AVV hier weer aanwezig, en verspreid over zes teams gingen alle pupillen ervoor om zo goed mogelijk te presteren. Wat resulteerde in een prima resultaat, van twee poulewinnaars, een tweede en een derde en nog twee vierde plekken. Een resultaat om natuurlijk trots op te zijn als AVV.

B/C/Mini-pupillen

Bij de jongste atleten, de B/C en mini-pupillen stonden er drie teams aan de start. Een ploeg met de oudere B- en C-pupillen jongens (team 15), een met de iets jongere B/C- en Mini’s jongens (team 21), en een damesploeg met meisjes pupillen B/C en mini (team 18). Alle drie de teams mochten beginnen met de teamestafette. Voor de ervaren groep 15 was dit natuurlijk een makkie, ze startte goed, en sleepte zo de overwinning op dit onderdeel binnen in 3min01. In het meisjesteam 18, waren Noor Begayou en Jennifer Schuur voor het eerst mee met de wedstrijd, maar dit lieten ze niet zien, met hun team liepen ze een prima tijd van 3min22. Vlak na de meisjes kwamen de jongste jongens binnen, met maar liefst vier nieuwe leden, Nikola en Yannis Raijmakers en Thijs en Koen Abbenes, was het eerst een beetje spannend. Toch liepen deze jongens in een mooie tijd van 3min30 de finish over.

Team 15

Team 15 was het jongens team, met vrijwel alleen maar jongens die al vaker wedstrijden gedaan hadden. Met de B-pupillen Ruben en Matthijs Segers, Ikenna Muokwe, Bram Kwinten, Jochem van den Berk, Luc Koppelmans en de C-pupillen Rick Brom en Sam van Deuren, moest dit wel een erg sterk team zijn. Na hun overwinning op de team estafette gingen de jongens ervoor om zoveel mogelijk records binnen te slepen.

Matthijs gooide iedereen van het deelnemersveld eruit met vortex met zijn worp van maar liefst 25m00, kort gevolgd door zijn tweelingbroer Ruben die een mooie 23m00 liet noteren. Luc gooide in zijn allereerste wedstrijd de vortex ook nog net niet voorbij de 20m, maar haalde een prima afstand van wel 19m50, kort gevolgd door Rick met 19m00.

Na vortex mochten deze jongens verder met hurkhoog. Hier lieten Ruben en Rick zich weer goed zien, met een mooie hoogte van 85cm, gevolgd door Matthijs, Bram en Ikenna, die mooi in zijn allerlaatste poging de 80cm wist te halen.

Na het springen mochten de jongens weer door naar hun volgende werponderdeel, het slingeren. Hier waren alle jongens goed aan elkaar gewaagd, dit zag je dan ook terug in de uitslagen; Ikenna, Sam, Matthijs en Luc gooiden alle vier 12m00.

Daarna weer door naar de 40mh, waar Jochem het erg goed voor elkaar kreeg om nog onder de 9seconde te blijven, 8.9s! Na eventjes pauze mochten deze jongens nog sprinten, waar Jochem dicht bij de 8s kwam en 8.2 liep, en Luc lekker in 8,8s naar de finish sprintte.

Na al deze onderdelen was het tijd voor het laatste onderdeel, de vier-minutenloop. Sam voelde zich niet zo lekker, maar liep toch goed door en liep nog naar de 725m toe. Ikenna, liep precies twee rondjes, en Luc en Matthijs lieten samen 875m noteren, vlak achter Ruben met 925m, en Rick en Bram met 950m. Na al deze topprestaties, kon het niet anders dan dat ze goed in hun poule zouden eindigen, ondanks al het gestoei tussen de pogingen door, en ze haalden zelfs de eerste plek hiermee.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42985/

Team 18

In dit team zaten alle dames gezellig bij elkaar, met de B-pupillen Fiona van Hoof, Hannah Kuijken, Jolijn van der Sanden en Karolien van Happen, C-pupillen Geremusha de Voogd, Jennifer Schuur en Sanne van Dongen, en mini-pupillen Noor Begayou en Saskia Grosfeld. Na de goede start op de estafette wilden de dames er een gezellig dagje van maken, en natuurlijk lekker hun best doen.

Na de estafette was het tijd voor hurkhoog, waar Sanne en Fiona gewoon maar liefst 80cm sprongen! Gevolgd door Jolijn met wel 70cm. In hun eerste wedstrijd lieten Noor en Jennifer ook een prima hoogte zien, met wel 55cm. Na dit vele gespring waar Karolien wat last van kreeg, werd het tijd voor het sprinten, de 40m. Hier was Karolien niet te stoppen, en samen met Sanne zetten ze een tijd neer van 7.7s. Ook Hannah deed hard haar best, en dit gaf haar een mooie tijd van 8.4s, en Saskia kwam daar net achteraan met 8.7s.

Na lekker te pauzeren van al dat benenwerk, mochten de armen ook weer eens wat doen, en mochten de dames gaan slingeren. De motivatie om over Hans Klöpping heen te gooien was bij de dames erg groot en voor Fiona gaf dit een mooie 11m00, en Geremusha, Jolijn en Hannah kwamen daar net iets achter met 10m50. Waarna de benen weer aan het werk gezet werden bij het hordenlopen over 40m. Jennifer kreeg het voor elkaar om nog onder de 11s te blijven, met 10.9s, en ook Saskia 10.7s en Noor 10.3s, bleven hier ruim onder.

Bij het volgende onderdeel het Vortexwerpen, liet Jolijn met 18m echt een super goede afstand noteren, maar ook de rest van de dames lieten hier goede afstanden zien.

Om af te sluiten werd ook door de dames nog 4-minuten gelopen, en hier liep Sanne gelijk vooruit, en haalde flink meer dan 2 rondes, maar liefst 875m. Niet heel ver daarachter liep Karolien ook erg gemakkelijk naar precies twee ronden toe. Noor liep mooi 750m in haar eerste wedstrijd, en Saskia Jolijn en Fiona eindigde daar net een pylonnetje achter. Hannah en Jennifer sloten dit onderdeel af met 700m. In totaal was alles goed voor een hele gezellige dag, en een goede derde plek in de poule.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42985/

Team 21

In Team 21 zaten weer 9 jonge mannen. B-pupil Nikola Raijmakers, C-pupillen Arvo van Haren, Bram Matzinger, Lumen Ellerbroek, Matthijs Koppens, Thijs Abbenes en mini-pupillen Koen Abbenes, Lucas van de Haterd en Yannis Raijmakers. Dit team telde maar liefst vier nieuwe leden, Nikola, Yannis, Koen en Thijs, en dit bleek dus ook hun eerste keer estafette. Na een duidelijke uitleg van de trainer waren de jongens er klaar voor en liepen ze met zijn negenen super goed. Waarna ze gelijk weer door mochten naar sprint. Op deze 40m, kwam Arvo zelfs onder de 8s; 7.8s en Lumen en Nikola haalden precies 8s. Heel goed gesprint!

Na al dat sprinten mochten de jongens lekker gaan vortexwerpen. Waar weer Nikola en Arvo zich van voren lieten zien met 14 en halve meter. Maar ook Thijs gooide voorbij de tien-meter grens, en gooide 11m, en Lumen zelfs 12m. Yannis zette in zijn eerste wedstrijd een afstand van 7m neer, en Koen gooide ook 8m50. Toen het signaal ging, mochten de jongens naar het hurkhoogspringen toe. In de laatste pogingen wist Thijs zich nog te verbeteren naar 70cm, en ook Yannis sprong in zijn laatste poging een record van 50cm. Bram sprong hier precies tussenin, een mooie 60cm.

Ook Lucas was goed van de partij vandaag en bij het slingeren, slingerde hij ver over de tien meter, naar 11m50 toe. Waar Thijs een ijsje verdiende door de band precies op de begeleider te mikken. Koen probeerde het voorbeeld van zijn broer te volgen en slingerde de band naar 7m00.

Op het laatste onderdeel voor het meters maken, waren de jongens ook goed bezig. Arvo haalde precies 10s, en zowel Lumen, Matthijs, Nikola als Thijs kwamen hier nog onder.

Toen was het alweer tijd voor meters maken, en Lumen en Arvo kwamen mooi voorbij twee rondjes uit, 825m. Lucas en Thijs hier net achter met 775m, met daar vlak achter Matthijs, die prima doorliep. En rond de 700m eindigde er drie atleten uit deze groep, Bram, Koen en Nikola. Net daar weer achter kwam de jonge Yannis binnen. Al met al hebben deze heren goed hun best gedaan, en het zeker naar hun zin gehad. Waar sommige wat motivatie van hun trainer nodig hadden om door te zetten, verbeterde anderen stilletjes hun prestaties. Dit resulteerde in een vierde plaats in de poule.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42985/

A-pupillen

Bij de A-pupillen stonden er drie teams aan de start. Eén ploeg met alleen 2de jaar jongens pupillen (team 3), één met 1ste en 2de jaar jongens pupillen (team 6), en één damesploeg met meisjes pupillen (team 9). Het eerste onderdeel was de teamestafette. Bij de estafette gaat niet alleen om hard lopen, maar goed wisselen en niet onderuit gaan bij de keerpunten kunnen ook de uitslag bepalen.

In een wedstrijd met 12 teams blijft dit een spannend onderdeel.

Tot iedereens verrassing kwam team 6 (de jongste ploeg van AVV) als eerste over de finish (2:48,9), één seconde voor het team van Eindhoven atletiek. 0,2 Seconde later kwam team 3 over de finish.

Dit geeft aan hoe spannend deze wedstrijd was.

Het meiden team werd 9de in 2:57,3.

Team 3

Team 3 is het meest ervaren jongens team waarvan Wessel zich helaas moest afmelden vanwege ziekte. Team 3 had ook één debutant, Timo Hier was gedurende de wedstrijd echter niet van te zien, in zijn eerste wedstrijd sprong hij meteen 1,10m hoog. Ook met de overige onderdelen kon hij goed met de rest mee. Willem werd bij het hoogspringen overall gedeeld tweede met 1,25m. Jasper gaf bij polsstok ver het goede voorbeeld door meteen 3,80m te springen. Mooi om te zien dat de training op dit onderdeel ook verbetering in de wedstrijd laat zien. Luuk & Luuk verbeterden hierna nog de afstand van Jasper tot 4,15m. Later haalde Tim zelfs 4,35m en eindigde hiermee overall op de eerste plaats. Bij kogel werden Timo en Tim overall eerste met 7,20m, waar ook Jasper (6,90m) en Willem (7,10m) hoog in het klassement eindigden. Bij Vortex gooide Luuk van Gogh 28,50m en Tim 27,00m. Ook Joost kon goed mee in het geweld van zijn teamgenoten en heeft de nodige punten voor het team bij elkaar gesprokkeld. Bij het afsluitend nummer, de duurloop liepen Luuk&Luuk allebei 1425m. Dit is het resultaat van de zware trainingen op zaterdag in de winter.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42984/

Team 6

Team 6 is het jongste A pupillen team van AVV, maar dit wil niet altijd wat zeggen. De estafette werd door deze bikkels al gewonnen. Ook bij de overige onderdelen werden goede uitslagen neergezet. Kay sprong 1,20m bij hoog en eindigde hiermee als 1ste jaars hoog in het klassement. Op dit onderdeel ook goed prestaties van Niels en Joran (1,15m) en Wouter en Daan (1,10m). Bij polsstok ver sprongen Joris en Wouter beiden 4,25m en werden hiermee tweede in het totaal klassement. Ook op dit onderdeel weer goede prestaties van de overige teamgenoten, Kay en Niels (3,85m), Daan (3,75m), Tijn (3,35m) Vidar (3,40m) Joran (3,50m). Bij 60 horden valt de snelle tijd van Wouter op (10,6s). Bij het afsluitend nummer, de duurloop liep Niels 1400m, een hele knappe prestatie van deze jonge A-pupil.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42984/

Team 9

Team 9 is het meiden A pupillen team van AVV, met een mix van 1ste en 2de jaars. Bij het onderdeel 60m horden krijgen ze meteen de eerste tegenslag door het uitvallen van Noortje Smets, zij viel hard op de grond en kon niet meer verder. Sanne was niet alleen de snelste van AVV op dit onderdeel maar ook de snelste van allemaal met 10,6s. Bij het hoogspringen haalde Sanne de hoogte van 1,20m, Emma en Zoë 1,10m en Noor Dijkstra en Sylvie 1,00m. Bij het onderdeel kogel werden o.a. goede prestaties neergezet door Sanne (6,50m), Emma en Noor Dijkstra (5,30m), Pien (5,20m), Sylvie (4,90m), Floor (4,30m), Zoë (3,80m) en Isa (3,70m). Ook met het polsstok ver werden goede prestaties geleverd, waar vooral weer Sanne opviel met een sprong van 4,20m. Bij het afsluitend nummer, de duurloop liep Zoë 1300m, ook een knappe prestatie van deze jonge atlete.

Een leuk team waar we dit jaar nog veel plezier aan gaan beleven.

De volledige uitslagen zijn hier terug te vinden:

https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/5634/42984/

Ondanks de slechte weersvoorspelling hebben we leuke goed georganiseerde wedstrijd gehad met zijn allen.

We hadden weer ruim voldoende begeleiders en assistent juryleden bij de teams, dank aan al de ouders die deze taak op zich willen nemen. Hierdoor hebben de trainers tijd om de atleten te kunnen coachen gedurende de wedstrijd. Er zijn weer vele persoonlijke records gebroken (teveel om op te noemen).

Als trainers zijn wij trots dat er zoveel atleten van AVV aan de wedstrijd hebben deelgenomen. We zien dat we sterk uit de winter zijn gekomen en dat de prestaties blijven verbeteren.

Meer kunnen wij ons als trainers niet wensen!

Namens de trainers,

Mirna en Hans K

Website ontwikkeld door 1Portal4You International