Verslag Pupillenkamp 2013 en Foto's

Op zaterdag 28 september en zondag 29 september zijn we met de pupillen van AVV op kamp geweest. Hier een verslagje en een link naar de foto’s.20130928 - 101 - AVV kamp - Groepsfoto Irrland SMALL

Verzamelen en vertrekken

Zaterdag ochtend hebben we verzameld op het parkeerterrein voor AVV, 32 Pupillen en 10 begeleiders. Betteke heeft alle groepen verdeeld en in kolonne zijn we naar de kamplocatie in Bergen in Limburg vertrokken. Hans en Hans waren al vroeg op de kamplocatie als kwartiermakers aanwezig om de locatie te openen en koffie te zetten voor de ouders.

20130928 - 011 - AVV kamp - Slaapplaats maken SMALLAangekomen op de kamplocatie konden de C en B pupillen de slaapplaats gereed maken in gymzaal. Luchtbedjes en slaapzakken en het was een lekker gedoe voordat iedereen een plekje gevonden had. De A pupillen die wilden mochten met een tentje achter de Blokhut staan. Dus buiten hadden we een minicamping.

Op naar Irrland

20130928 - 091 - AVV kamp - Aankomst Irrland SMALLOm 11 uur zijn we met zijn allen (rij-ouders en kinderen) naar Irrland vertrokken (Duitsland in 20130928 - 442 - AVV kamp - Lekker glijen SMALLKevelaer  www.irrland.de ). We hadden 5 groepen gemaakt, groep 1 Betteke en Jolanda met de c pupillen jongens, groep 2 Christan en Marion Marcel met de B pupillen jongens, groep 3 Rianne, Renske en Mirna met de A pupillen meisjes en tot slot groep 5 van Roy Jan en Arjan.

Alle AVV Pupillen hadden we een lunchpakketje gemaakt en ons AVV shirt aan dus goed herkenbaar en met een bolderkar per groep konden we helemaal los gaan. De foto’s spreken voor zich kijk eens hoe de kinderen zich hebben vermaakt. Het heerlijke weer werkte natuurlijk perfect mee en maakte het een heerlijke dag.

Barbecue van het 40 jarig jubileum van AVV

Rond een uur of 18.00 zijn we met zijn allen moe en voldaan van de heerlijke dag teruggereden naar het kamp (20 minuutjes) en hebben even rust gepakt. Dat gaf de kampleiding de mogelijkheid om de Barbecue voor te bereiden voor de kinderen en ouders die hebben geholpen met rijden en met de begeleiding van de groepjes

in Irrland. AVV heeft hierbij gesponsord  voor het 40 jarig jubileum zodat we echt een heerlijke gezellige barbecue hebben kunnen houden.20130928 - 555 - AVV kamp - BBQ SMALL

Nachtelijke spook en speurtocht

Rond een uur of 21:30 zijn we om de 15 minuten in groepjes de nachtelijke speurtocht gaan doen. Deze was in het bos rondom de Blokhut. Gewapend met een zaklamp en klamme handjes van de kleinste (spannend!) zijn we het bos in gegaan in groepjes van ongeveer 5. Het volgen van zilverpapier, breek-20130928 - 574 - AVV kamp - Groepjes kiezen voor speurtocht SMALLlichtjes, touw, rood-wit lint, CD’s die in de bomen hingen en stokjes met reflectors werden de kinderen in ongeveer 40 minuten met een speurtocht door het donkere bos gestuurd. Opdrachten in het kader van het thema “boerderij” moesten beantwoord worden, als hoeveel varkens waren er in 2012 in Nederland? Wat zit er in een Frikandel? En hoe heet een boer in het Frans, Duits en Engels...

Nacht programma en slapen

De kleintjes konden bij terugkomst in het kamp genieten van het maken van popcorn en het opeten natuurlijk. De C en B pupillen gingen daarna lekker in hun slaapzak liggen, moe en voldaan snel slapen. De A pupillen mochten nog een uurtje door van 24:00 – 1:00 uur. Roy had een spel gemaakt voor het avond programma, het maken van nummers van aluminiumfolie en later in het bos een spel met schijnen met de zaklampen en ontdekken van de geheime cijfers van de tegenpartij. Dit was een maatschappelijke stage opdracht van Roy.

 

20130929 - 604 - AVV kamp - Ontbijt klaarmaken SMALLZondag morgen

Al vroeg waren Betteke Jolanda en Marion al 1 miljoen boterhammen te smeren. De leiding heeft het ontbijt voorbereid. Met KEIHARDE MUZIEK werd iedereen zijn slaapzak getrild, van rustig wakker worden was geen sprake J met 100 Db beats. Hans Klopping had 40 eieren en spek gehaald en voor iedereen een heerlijk eitje gebakken of gekookt. We noemen hem van nu HansEierKamp!

Cluedo en levend stratego

Na een wandeling van 20 minuten zijn we bij een schitterend bos uitgekomen waar we het ochtend programma plaats vind. We hebben hiervoor een bos met lage struiken en open plekken, bomen enz. nodig vandaar dat we naar een nieuw bos moesten wat verderop. 20130929 - 648 - AVV kamp - Levend Cluedo SMALL
De leiding had zich verspreid in het bos en de kinderen moesten met Levend Cluedo onder leiding van Rianne in groepjes zo snel mogelijk achterhalen WIE de moord heeft gepleegd, WAAR, WAARMEE en WAT het MOTIEF was. Door een “rare” opdracht uit te voeren mochten ze aan de leiding één vraag stellen die alleen met JA of NEE beantwoord mocht worden.

Na 1,5 uur door het bos racen en opdrachten was het tijd voor het spel Levend Stratego. De groep werd in twee kampen verdeeld (Rood en Blauw) en met een kaartje (als rol) het bos in opzoek naar de vlag van de tegenstander die ergens in het bos verstopt was. Rennend door het bos mag je iemand tikken en dan moet je je kaartje laten zien. Als iemand een lager nummer of rol heeft -> kaartje inleveren en terug naar de basis.

Lunch en slagbal

Na een lekkere lunch konden de kinderen even uitrusten met belleblaas en daarna een eindspel tot de ouders komen, slagbal op het parkeerterrein voor de blokhut.

Afscheid van de kinderen en ouders  en A pupillen

Rond een uur of 15:00 uur waren alle ouders er en zijn de spullen in de auto’s geladen. We hebben met zijn alle afgesloten en ook de leiding nog bedankt voor de inzet. Ook met een beetje week gevoel afscheid genomen van de A-pupillen. Het kamp is altijd een soort afsluiting van deze tweedejaars pupillen die door gaan naar de junioren. Veel kinderen hebben we toch 6-7 jaar les gegeven.

20130929 - 871 - AVV kamp - Afsluiting SMALL

Foto’s bekijken en downloaden

Om nu nog even na te genieten en de impressie van dit heerlijke kamp door te nemen kun je de door John de Voogd (vader van Galiso) genomen foto’s bekijken op de foto site van AVV. Met dank aan John voor het geweldige resultaat.

Klik HIER voor het bekijken van de foto’s.

Hoe fotos te downloaden:

  1. 1.Bekijk de foto’s op de overzicht pagina
  2. 2.Klik op een foto
  3. 3.Klik rechts onder op de drie puntjes rechts ...20131013 FotoDownloadMenu
  4. 4.Klik “View All Sizes” alle formaten
  5. 5.Klik bij sizes de grootte die je wil downloaden “original” is het orginele formaat
  6. 6.Klik daarna boven sizes -> “Download the original size of this photo
  7. 7.Klik daarna op de BACK of Terug pijl van je browser tot je weer in het overzicht bent, herhaal de stappen voor andere foto’s

Vriendelijke groeten

Hans ten Berge

20131013 Header PupillenKamp 2013 SMALL

Website ontwikkeld door 1Portal4You International