Kempische cross Bladel

Zondag 30 november vond in Bladel de tweede cross van de Kempische cross competitie plaats. De organisatie was in handen van “Stichting Kempen Run” i.s.m. loopgroep No-Limits. Het parcours was gewijzigd ten opzichte van de voorgaande jaren, dit had onder meer te maken met het verharden van bepaalde paden waar voorheen de cross over ging. Sommige (jongere) atleten vonden het geen voortuitgang (saai). Voor het publiek was het jammer dat start/finish op enige afstand van de te lopen rondes waren.
Van AVV waren weer diverse junioren en pupillen aanwezig. Lorens Niehof won de cross bij de jongens junioren B, Franca Somers werd derde bij de meisjes B, Marieke Mesman tweede bij de meisjes C. Kirsten Peeters en Keylie Welte eindigden bij de meisjes D respectievelijk op plaats 13 en 18. Mini pupil C Rick Brom werd keurig tweede bij de “grotere” pupillen C. Een derde plaats voor Zoë Peels bij de meisjes pupillen B. Bij de jongens pupillen B stonden 3 AVV-ers aan de start. Pieters Blankers, Kay Brom en Tijn van de Berg kwamen als 4e, 7e en 10e over de finish. Bij de meisjes pupillen A een twaalfde plek voor Gaby Welte en een 19e voor Robin Thijs. Bij de jongens pupillen A wist eerstejaars Quinten Derks heel knap een derde plaats te veroveren. Opvallend was dat hele podium uit eerstejaars bestond. Timo Thijs finishte op plaats 21. Wil je de uitslagen in zijn totaal bekijken: www.uitslagen.nl
De volgende cross van de Kempische cross competitie is op 14 december in Reusel. De verwachting is dat de deelname bij de juniorencategorieën dan wat groter is.

Onderstaande foto is genomen voorafgaand aan de start van de meisjes junioren C. Zij liepen met zijn drieën, rechts staat Marieke. Op de achtergrond zien we de start van de meisjes B en de jongens C. Deze drie categorieën startten tegelijk. De startlijn van de meisjes C lag circa 250 voor de startlijn van de anderen. Waren ze allemaal op dezelfde lijn gestart, had dat bij de meisjes C wellicht het wedstrijdgevoel vergroot.