AVV in de prijzen in Reusel en Deurne

adreusel2013Zondag 8 december hadden de crossers keuze uit twee crossen in de omgeving: de l’Avant Sylvestrecross in Reusel (Kempische Crosscompetitie) en de Zandboscross in Deurne (Limbra Crosscompetitie). Van de oudere jeugd en senioren/masters deden vier atleten van AVV mee in Reusel. ’s Ochtends startte Ad Peeters (foto links, gemaakt door Peter Kramer) bij de mannen masters 45+. In deze race over 7680 meter werd Ad derde, goed voor weer wat punten in het tussenklassement. Rianne en Mirna van Slooten liepen bij de dames korte cross, die ging over 2360 meter. De atletes finishten na vier rondes respectievelijk op plaats 13 en 14. Jens Peeters stond aan de start bij de jongens junioren D voor een wedstrijd over 1770 m, verdeeld over 3 rondes. De eerste twee crossen van de Kempische Crosscompetitie was Jens steeds als eerste over de finish gekomen. Deze keer werd gehoopt op één of meerdere snelle Belgen. Die waren er wel, maar niet in zijn categorie. Jens reusel2moest er wel wat voor doen, aan het eind werd het nog spannend met wat inlopende pupillen op het parcours, maar hij wist de overwinning weer te pakken, voor Sven Roosen en Kjell Segers van GVAC. De voorsprong van Jens op Sven was ditmaal 7 seconden, nadat ze lange tijd samen aan de leiding hadden gelopen. Op de foto rechts het podium jongens junioren D, met vlnr Sven, Jens en Kjell. De volledige uitslagen zijn te vinden op www.crosscompetitie.nl

AVV-ers Onno Hoogeveen (jongens junioren D) en Franca Somers (meisjes junioren B) hadden gekozen voor de Zandboscross in Deurne. De voor Onno te lopen afstand bedroeg 2010 meter. Onno werd in een veld van 33 jongens knap twaalfde, 1 seconde achter de nummer 11 en 2 seconden achter de nummer 10. Een prima prestatie in deze sterk bezette cross. Franca moest bij de meisjes junioren B dezelfde afstand lopen als Onno, 2010 meter. Franca wist in haar race een podiumplaats te behalen, ze finishte als derde. De volledige uitslagen van deze cross zijn te vinden op www.limbracross.nl