Junioren bij Wedertcross

Op zondag 17 februari organiseerde onze eigen club de Wedertcross. Alweer de 8e cross van de Kempische crosscompetitie, nog twee te gaan. Bij de Wedertcross kon ook worden gestreden om het clubkampioenschap cross 2013.De jongens junioren C startten tegelijk met de meisjes A, de meisjes en jongens junioren B, de mannen en vrouwen korte cross (zie foto boven). Volle bak dus. De te lopen afstand bedroeg 2910 meter.  Er stonden twee B junioren jongens van AVV aan de start: Bas Marechal en Geert Dekker. In hun categorie eindigden zij op de 7e en 9e plaats. Bas was de snelste B-junior van AVV, dus hij mag zich dit jaar clubkampioencross noemen.
Maar liefst 7 van de 16 C jongens waren AVV-ers! Han de Jong eindigde net buiten het podium; hij werd vierde. Maar hij kan zich dit jaar wel clubkampioen cross bij de jongens junioren C noemen. Mitchell Bartels (7e), Joran Robbe (9e) , Lorens Niehof (10e), Wessel van Nierop (13e), Lars Louwers (14e) en Vincent Engbers (15e) waren de overige deelnemers van AVV in deze race.
Bij de meisjes junioren C stonden duidelijk minder atleten aan de start, namelijk 3 in totaal, waarvan één van AVV: Silke Peeters. Gelukkig liepen deze juniores gelijk met de jongens junioren D. Dat waren er in totaal 20, waarvan 6 van AVV. Deze twee categorieën liepen 1940 m. Hier een foto van de start:Bij de jongens junioren D spurtte Jens Peeters naar een derde plaats, zoals “gebruikelijk” achter Juul Knoester van GVAC en Lars Harmsen van Eindhoven Atletiek (zie onderstaande foto, met vlnr: Lars, Juul, Jens). AVV-ers Jan Smets, Niels Marechal en Onno Hoogeveen kwamen vrij vlot achter elkaar over de finish (7e, 8e, 9e), met Lars Klokgieters daarna op een 13e plaats en Koen Meurkens op een 17e plaats.

In al dit mannelijk crossgeweld zouden de meisjes junioren C bijna vergeten worden: Silke Peeters werd 1e, met ruime voorsprong op de nummer 2, Laura Schelling van Eindhoven Atletiek, die weer ruim voor Anne van Limpt van AVR finishte. Jens (junior D) en Silke (junior C) Peeters mogen zich dit jaar clubkampioen cross van AVV noemen. Op onderstaande foto vlnr: Laura, Silke, Anne.De meisjes D stonden met z’n negenen aan de start, waarvan meer dan de helft lid was van AVV. Tessa van Slooten van AVV was niet te verslaan en eindigde met 4 seconden voorsprong op Louise Beuk van GVAC op de eerste plaats. Louise kon maar net (1 seconde) Marieke Mesman van AVV voorblijven, die als derde eindigde (zie onderstaande foto):

De andere AVV-sters waren: Mirabelle Schuurmans (6e), Simone Heezius (7e)en Femke Mesman (8e). Op de foto vlnr: Louise, Tessa en Marieke.De complete uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl.

Alle junioren bedankt voor jullie deelname!

Website ontwikkeld door 1Portal4You International