Junioren bij IJzeren Man Cross

AV Weert opent al vele jaren het crossseizoen met de IJzeren Man Cross. Alle categoriƫn waren goed bezet, het werden dus spannende races. De wedstrijddag, zondag 28 oktober, was een zonnige, maar winters koude dag.

Mirna van Slooten zorgde ervoor dat bij de oudste jeugd van AVV ook in beeld kwam. Het is knap dat ze het aandurfde, want het is toch al een tijd geleden dat we haar op crossen zagen. Ze werd 6e in een groep van 8, maar zoals ze na afloop zei:"Ik deed het voor mijn conditiƫ".

De belangrijkste taak van de dag voor trainer/coach Ad Phifrons kwam bij de jongens C. Han de Jong ging zijn eerste cross lopen. Ad gaf Han een spoedcursus "hoe loop ik een cross". Dit resulteerde in een 10e plaats uit een groep van 26. Maar hij was wel de 3e 1e jaars C! Dat belooft nog wat. Op onderstaande foto zien we Han in actie (nr. 670).

Joran moest voor het tweede jaar bij de C jongens starten. Tot de helft van de wedstrijd ging het lekker, maar toen verstapte hij zich en werd uiteindelijk 23e.

Franca Somers was de volgende AVV-er bij de C meisjes. In een spannende wedstrijd, waarbij ze zich helemaal leegliep, werd ze uiteindelijk 3e op 5 seconden van de winnaar. Een knappe wedstrijd, waar ze in de loop van het seizoen nog aan terug zal denken en haar voordeel mee zal doen. Op de podiumfoto Franca (rechts)  met haar prijs.

Tessa van Slooten sluit de AVV-rij bij deze cross in de categorie meisjes D. Had ze vorig jaar nog niet veel in te brengen, nu doet ze duidelijk mee. Achtste in een veld van 43 is een uitstekende prestatie!

(Bronnen: wedstrijdverslag Ad Phifrons, foto's site AV Weert)