Ad Phifrons overleden!

 

Ad Phifrons 2

 

Met verslagenheid en verdriet delen wij u mede dat op 65-jarige leeftijd in de avond van 19 april 2017 is overleden: Ad Phifrons.

We kenden Ad als een positief ingesteld persoonlijkheid met een kritische noot, hij wist waar hij over sprak. Ad werd lid van Atletiek Vereniging Valkenswaard op 1 april 1973. Vanaf het begin deed Ad veel vrijwilligerswerk voor de atletieksport en heeft ook veel vrijwilligerswerk gedaan voor andere verenigingen. Hij zette zich altijd voor 100% in.

In de afgelopen 44 jaar heeft Ad veel voor AVV betekend. Met zijn ervaring als vrijwilliger bij Scouting St.Stefanus hielp hij vanaf het begin mee bij het organiseren van de jeugdkampen. Ieder kamp werd een feestje en het belang van de jeugdleden stond bij hem hoog in het vaandel. Daar Ad altijd op de baan was te vinden werd hij materiaalman en zorgde ervoor dat alle materialen die nodig waren voor de trainingen klaar stonden en dat deze netjes terug werden gelegd. Naast de hand- en spandiensten die hij voor AVV verrichtte, het oprichten van de ontspannings- en jeugdcommissie, is hij trainer geweest van de jeugd. De jeugd die hem bewonderde over zijn kennis, motivatie en bereidheid om hen overal naar toe te brengen.

Ook kenden we Ad als de persoon van de Wedertcross en de Valkenloop waar hij zich voor 100% inzette. De laatste jaren waren moeilijk voor hem. Door zijn ziekte waar hij altijd positief over sprak, moest hij vele dingen uit handen geven. Uit handen geven maar wel toezien dat het goed gebeurde. Zo wilde hij, ondanks zijn ziekenhuis opname, bij de Wedertcross in februari j.l. aanwezig zijn en wat heeft hij daarvan genoten.

Eind februari is hij voor revalidatie naar Blixembosch gegaan waar hij positief over was. Zo positief dat hij alweer plannen maakte om in april naar huis te gaan.

Ad is tijdens de ALV 1992 benoemd tot Lid van Verdienste van AVV.

In 2014 ontving Ad voor zijn inzet in de Atletieksport de Waarderingsspeld van de Atletiek Unie en de Gemeentelijke Vrijwilligerspenning voor zijn vele vrijwilligerswerk.

Moge wij hem in onze harten sluiten en dat hij moge rusten in vrede.

John Robbe

Voorzitter AVV

 

 

 

Website ontwikkeld door 1Portal4You International